31 mars 2014

Studiedag om synligt lärande...

Effektiv undervisning och synligt lärande har varit temat för dagen. Simon Hjort doktorand vid Linköpings Universitet höll en mycket pedagogisk föreläsning kring John Hatties forskning. Ser fram emot att jobba vidare och utveckla skolans kollegiala lärande.









När man redan har läst...

Nästa bok som vi i bokklubben Litteraturens vänner läser är den fjärde boken i serien om Mirjam och Hervor av Marianne Cederwall, Stormsvala. Jag har redan lyssnat på boken så jag får snällt invänta min bokkamrater.

Mina tankar om andra och tredje delen i serien kan du läsa om här: Svartvinter och Spinnsidan. Jag rekommenderar dig att du lyssnar på böckerna så de gotländska och norrländska dialekterna kommer till sin rätt. En lyssnarupplevelse utöver det vanliga.


30 mars 2014

Babel och novellvågen rullar vidare...

Novellvågen i bokbloggarhavet rullar vidare. Jag fick för en tid sedan tipset om novellist Etgar Keret så härom dagen köpte jag hans novellsamling Plötsligt knackar det på dörren som nu ges ut på svenska. Den finns både som inbunden och e-bok. Jag valde e-boksformatet.

I kvällens Babel är Etgar Keret med och pratar om sitt författande.







Vårsöndag i solen...

En lägesrapport


- Posted using BlogPress from my iPhone

24 mars 2014

Nytt av Mattias Edvardsson...

Där framtidens fötter vandrar är Mattias Edvardssons andra roman. Alltsedan jag fick möjligheten att läsa ett förhandsexemplar av debutromanen Dit drömmar färdas för att dö har jag sett fram emot ny läsning signerad Mattias Edvardsson.

Mina tankar om boken kommer först den 1 april som är första recensionsdag.

Bild lånad av författaren

11 mars 2014

Väntar på skjuts...

I väntan på skjuts slank jag in på en av stadens boklådor och shoppade loss med presentkortet som jag fick i present av bästa kollegorna. Återkommer om påsens innehåll.


- Posted using BlogPress from my iPhone

10 mars 2014

En liten värld...

Nästa e-bok blir Åsa Hellbergs nya roman. Inledningsmeningen sitter som en smäck. Det här ser jag fram emot.



9 mars 2014

Alltid du av Pernilla Alm...

Vad skulle du göra? Nog är tanken kittlande. Det ringer på dörren en alldeles vanlig vardag och där står Han, din tonårsförälskelse. Åren har gått men du kastas obönhörligen tillbaka i tiden och minnena fullkomligt nockar dig. Alla åren med man och barn är ett blekt minne.

Det här är vad som händer Caroline Sundell när Adam Bjurström från barndomsstaden Leksand som av en slump dyker upp och rubbar familjeidyllen.

Till en början tror jag på Caroline, att hon ska göra det rätta, att åren har lugnat den eld som en gång glödde.

Allt medan Pernilla Alm lotsar mig vidare i denna bladvändare ilsknar jag till mer och mer. Nej jag är inte på Caroline Sundells sida. Men definitivt på Pernilla Alms. Hon lyckas fånga mig. Trots att jag har småbarnsåren långt bakom mig så dras jag tillbaka i tiden och känner igen mig och jo visst tonårsförälskelsen minns jag också. Så stundtals kan jag förstå Carolines agerande och känslor. Här finns så mycket äkta kärlek och så mycket smärta på samma gång så det är svårt att inte bli berörd. Jag kommer på mig med att vilja säga till på skarpen. Det är en härlig känsla när karaktärerna berör och retar mig upp på samma gång.

Pernilla Alm lyckas gestalta allt detta på ett trovärdigt sätt. Jag gillar dialogerna som för handlingen framåt. När så slutet kommer är jag inte riktigt beredd. En smärtsam relationsroman som definitivt berört mig. En perfekt bokcirkelbok. Här finns så mycket att diskutera.

En av böckerna som ingår i min hyllvärmareoperation 2014. Jag köpte den på Bokmässan 2012 i Printz Publishings monter. Förlaget som hittar godbitarna bland feelgood.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...