27 juni 2012

Eftermiddagar med Tatiana...

Eftermiddagar med Tatiana av Magnus Montelius är novellen som visar hur ett möte kan vända upp och ner på allt. En av de anställda på Mannerfors Steel and Equipment i Ecuador jobbar hårt för att hitta nya marknader till företaget. Det går inte riktigt som han har tänkt sig och kunderna lyser med sin frånvaro, frun får nog och drar hem till Sverige och själv tillbringar han eftermiddagarna med att dricka vodka.

Vändpunkten kommer när han träffar eskortflickan Tatiana som kullkastar allt, både hans liv och hans känslor.

Som alltid flyter språket perfekt och det finns ett driv i Magnus Montelius språk som gör att jag vill framåt. Det tilltalar mig att hela texten är ett samtal. Här och här finns mer att läsa om Montelius på bloggen.

Det här är den tredje novellen jag läser som e-bok. Jag kommer garanterat fortsätta med det. Trevligt, smidigt och perfekt att ha små korta texter nära till hands när tillfälle ges och lusten faller på.





Änglamakerskan av Camilla Läckberg...

Änglamakerskan är Camilla Läckbergs åttonde bok i Fjällbackaserien. Jag valde att lyssna på boken och blev inte besviken då det är duktiga Katarina Ewerlöf som är uppläsare. Ebba och Mårten återvänder till Valö utanför Fjällbacka för att rusta upp den gamla barnkolonin där hennes far drev en internatskola för pojkar på 70-talet. Tanken är att nu ska här bli ett bed and breafast. Det gamla huset ruvar på en fasansfull hemlighet då Ebbas familj spårlöst försvann under en påsklunch 1974. Ebba som då bara var ett år är den enda överlevande.

Läckberg berättar två parallella historier som hänger ihop på ett skickligt sätt. Ebbas förfäder från tidigt 1900-tal flätas snyggt samman med nutid. Helt fräckt och modigt använder Läckberg sig av faktiska personer från historien. Jag delges inte en snitslad bana utan får snällt vänta till slutet innan jag får gåtans lösning presenterad.

Jag har läst/lyssnat på samtliga av Läckbergs böcker i serien och gillade från start men i mitten av serien blev det lite för mycket av familjeliv och småbarnsår för min smak men med de sista titlarna så är Läckberg kvar bland deckare jag gärna läser. De historiska inslagen förhöjer läsupplevelsen på ett positivt sätt. Jag uppskattar också att Patrik Hedströms medarbetare i polisteamet får ta mer och mer plats och utvecklas som karaktärer.

26 juni 2012

e-bok del 2...

Jag fortsätter utforskandet av att läsa e-böcker på min iPad. Det funkar fint och jag har hittills läst två noveller och har idag börjat på den tredje. Ja det blev bara en liten stund under tiden som jag satt i bilen och väntade på maken som uträttade ett ärende. Den novell som jag började med idag är Eftermiddagar med Tatiana av Magnus Montelius.

Efter dessa noveller är det dags för några romaner som jag återkommer till. Det här är bara början för jag har verkligen fått blodad tand.


Återkommer i morgon med mina tankar om Montelius novell.

Det som vilar på botten av Varg Gyllander...

Känslan när det redan finns flera böcker utgivna om karaktärer man gillar är obeskrivlig. Att inte behöva vänta till nästa bok i serien ges ut. Igår lyssnade jag klart på Det som vilar på botten den tredje boken i Varg Gyllanders serie om kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin.

Den här gången arbetar Holtz och Levin parallellt med två fall. En man har hittats död på ett kryssningsfartyg och Holtz anar ganska snart att det inte rör sig om en naturlig död och börjar undersöka fartyget, som snart betraktas som en brottsplats. Samtidigt får Levin den fasansfulla uppgiften att bege sig till en villa där en hel familj hittats döda. Till en början verkar det som ett självmord där kvinnan i familjen mördat make och dotter för att sedan ta sitt eget liv. Skickligt lotsar Gyllander mig genom båda utredningarna sida vid sida mot det oväntade men oundvikliga slutet. Ett slut som är mycket starkt skildrat och som kommer etsa sig fast för alltid.

Jag får lära känna både Holtz och Levin ännu bättre och det är en av de faktorer som gör att jag gillar att läsa Varg Gyllanders böcker. Han ger mig karaktärer som håller och som känns personliga och livs levande. Handlingen är bra och välskriven och jag kan bara ana att Gyllander som pressekreterare hos Rikskriminalpolisen har ett häftigt utgångsläge, i så att säga händelsernas centrum, men utan sina karaktärer vore historien inte mycket värd. Varg Gyllanders deckare sticker ut från mängden mycket på grund av sättet att gestalta  karaktärerna, såväl manliga som kvinnliga. Det finns en fingertoppskänsla som jag gillar som bara blir bättre och bättre ju fler böcker jag läser. Avsaknaden av blodiga hjältescener är också något som jag uppskattar. I stället är slutscenerna snyggt skildrade med finess utan att tumma på spänningen det minsta.

Mitt råd till dig som blir nyfiken är att läsa böckerna i ordning för att få ut största möjliga behållning av läsupplevelsen.


Du kan läsa mera om Ulf Holtz och Pia Levin på bloggen här.


25 juni 2012

Härlig deckarsommar...

Igår startade Expressen sin serie med sommardeckare och jag bara jublar, vilket perfekt sätt att få sitt deckarbegär snabbt tillfredsställt. Specialskrivet för bilagan Sköna Söndag kommer under nio söndagar i rad några av landets bästa deckarförfattare att bidra med varsin deckare. Först ut är Anna Jansson med Visbynatt - ett fall för Maria Wern.

Jag har inte läst alla Maria Wern-deckare (det har hunnit bli hela tretton stycket). En favorit är Inte ens det förflutna och i bokhyllan står ett signerat ex av Alkemins eviga eld.

Följande deckarförfattare har vi att se fram emot:

  • 1 juli Helene Tursten
  • 8 juli Viveca Sten
  • 15 juli Karin Wahlberg
  • 22 juli Ninni Schulman
  • 29 juli Sofie Sarenbrant
  • 5 augusti Denise Rudberg
  • 12 augusti Kristina Ohlsson
  • 19 augusti Mons Kallentoft

Jag har läst någon/några böcker av alla så jag hänger på och presentera mina tankar om ovanstående och deras deckare.



Alter ego av Adam Hansson...

Novellen Alter ego av Adam Hansson utspelas inom reklambranschen. Det passar alldeles utmärkt eftersom Hansson själv har ett förflutet inom densamma. Daniel Sjöberg jobbar som Art Director på en framgångsrik reklambyrå och livet leker. Ett missat uppdrag leder till raka motsatsen och Daniel tvingas söka sig till en annan byrå samtidigt som det förflutna gör sig påminnt.

Det är rappt, fräckt och spännande när Hansson skildrar en hård och tuff miljö. Jag anar att något ska hända men vet inte riktigt vad. Slutklämmen sitter som en smäck. Det är en konst att på få sidor få så mycket sagt och Alter ego är ett utmärkt exempel på detta.

Min  nyfikenhet på Adam Hanssons författarskap är härmed väckt och för den som vill ha mer så kommer Hanssons romandebut Doktor Kessners hemlighet i höst.


Collings förlag 2012 / vinstexemplar

När börjar det riktiga livet? av Fredrik Lindström...





En bok med underfundiga betraktelser blev den första e-boken på läsplattan. Fredrik Lindströms När börjar det riktiga livet är en mycket underhållande bok som innehåller 15 noveller om livet. På något sätt är vi människor hela tiden på väg, alltid i förberedelse till något, i väntan på att det "riktiga livet" ska börja sedan när vi uppnått våra mål.
Fredrik Lindström gestaltar dessa strävande människor på ett sätt som gör igenkänningsfaktorn hög. Det är träffsäkert, sant, sorligt och bara så roligt.

Ur Soffan:
"Tänk vad orättvist livet är! Somliga hittar en soffa de gillar bara de går in i första bästa butik, och sedan lever de med den i årtionden hur nöjda som helst... Soffan blir mittpunkt i vardagsrummet, man tittar på TV i den, tar en drink eller en fredagsöl, spelar spel, sitter och läser i den och någon gång sover en gäst över på den. Mer än så är det inte"

"..Andra letar år ut och år in efter den perfekta soffan, men hittar den aldrig. Inte för att de är onödigt kräsna eller bortskämda, utan de inser att en möbel man har i sitt hem är oändligt mycket mer än bara något att sitta i. De vet att föremålen vi omger oss med avspeglar vår personlighet och varje val vi gör är ett viktigt ställningstagande..."


Läs Fredrik Lindströms senaste novellsamling om du vill bli road och samtidigt få en tankeställare.



24 juni 2012

Överenskommelser av Simona Ahrnstedt...


Jag har varit som i en bubbla när jag läst Simona Ahrnstedts Överenskommelser. Det var mycket länge sedan jag läste något så romantiskt och förförande. En fin bok om kärlek och ett stycke svensk historia.

Det är 1880-tal i Stockholm och den unga Beatrice Löwenström träffar den oemotståndlige Seth Hammerstaal. Beatrice, som bor hos sin farbror och hans familj sedan hon blivit föräldralös är hårt hållen och fostras strängt. Men Beatrice är frispråkig och intelligent och charmar direkt Seth som är Stockholms mest eftertraktade och omtalade ungkarl och dessutom stormrik. Snart är de indragna i ett passionsdrama som inte går att hejda. Men det finns onda och starka krafter runt paret som gör allt som står i deras makt för att förhindra denna passionerade kärlekssaga.
Jag dras obönhörligen med i denna himlastormande kärlekssaga. Jag fullkomligen slukar varje ord och formulering som Simona Ahrnstedt presenterar. Det är så bra och jag måste bara fortsätta läsa. Ja jag anar hur det kommer gå men det gör inte läsningen sämre. Simona Ahrnstedt skildrar karaktärerna på ett trovärdigt sätt och miljöerna blir verkliga.

Nu väntar jag på nästa bok, Betvingade som kommer i augusti. Att skådeplasten är Östergötland gör ju inte det hela sämre precis.


Vill du veta mer om Simona Ahrnstedt och hennes böcker så kika in här.

Bokläsardagbok  och Lingonhjärta  (som jag hittade tipset hos) har också bloggat om boken.

En härlig blandning...

Önskar er en skön söndag med en bild på en salig och härlig blandning där en del ska laddas in på iPoden, en del ska recenseras för att sedan ställas i bokhyllan, en del ska läsas... Ja ni fattar, ett härligt nöje.

 

 

23 juni 2012

Passerat rec.datum med råge...

För ett bra tag sedan (läs i påskas) började jag läsa Kristina Ohlssons Paradisoffer och fastnade som vanligt direkt men trots det så blev den liggandes i "att-läsa-högen". Nu ägnar jag resterande midsommarhelg till att fortsätta läsa boken varvat med e-boksläsning som jag fått smak på.

Sommar i P1...

Idag kl. 13.00 gick startskottet för Sommar i P1. Först ut var Anja Pärson och det var ett fint och personligt program som hon bjöd på. Det finns många sommarvärdar som jag vill lyssna på i årets upplaga. Jag brukar oftast försöka lyssna på så många program som möjligt. Ett perfekt sällskap på promenaden med iPoden inpluggad eller i vilstolen på altan.

Extra nyfiken är jag förstås på några av författarna som ska sommarprata:
  • Joe Nesbö 26 juni, norsk författare och musiker
  • Daniel Sjölin 9 juli,  författare och Babel SVT:s programledare under sju år
  • Jenny Jägerfeld 13 juli, psykolog och författare av ungdomslitteratur
  • Jan Lööf 19 juli, författare och illustratör
  • Sara Bergmark Elfgren 30 juli, författare och manusförfattare

Extra nyfiken på följande också:
  • Karin Falck 28 juni, f.d tv-producent och regissör
  • Klara Zimmergren 1 juli, programledare och manusförfattare
  • Emma Wiklund  3 juli, entreprenör
  • Stefan Löfven 10 augusti, partiledare
  • Marie Göransson 18 augusti, skådespelare


e-bok del 1...

Nu har jag läst min första hela e-bok. Jag började med Fredrik Lindströms När börjar det riktiga livet? redan på telefonen för ett bra tag sedan men gav alltså upp pga att det var så litet. Jag lånade Lindströms bok igen och har nu läst den på surfplattan. En rejäl förbättring om jag jämför med att läsa på en smartphone.


I veckan kommer mina tankar om Fredrik Lindströms bok.


22 juni 2012

Glad midsommar

Jag önskar er alla en Glad Midsommar och en riktigt skön helg!


Paddan och jag...

Då var det dags att lyfta det här med e-böcker till en högre nivå. Har testat lite att läsa på mobilen men skärmen är liten för att det ska bli behagligt. Vad göra? Jo dags att införskaffa en surfplatta. Sagt och gjort jag valde en iPad och igår kom paketet.



Gårdagskvällen ägnades åt fixande och trixande för att komma igång med paddan och jag har nu lånat två e-böcker från biblioteket. När börjar det riktiga livet av Fredrik Lindström & Little Bee av Chris Cleave. Det ska blir riktigt intressant att testa detta sätt att läsa, perfekt som ett komplement till pappersböcker, för känslan av papper och bladprassel vill jag inte vara utan.

Gillar ni e-böcker? Har ni testat e-böcker?

18 juni 2012

Påbörjar sommarläsningen...

För exakt en vecka sedan frågade Lyran vilka läsplaner vi har i sommar. Jag börjar nu så smått med mina planer. Först ut är Överenskommelser av Simona Ahrnstedt. En bok som ingår i Boktolva 2012 och som varit hyllvärmare en längre tid nu. Jag har läst en hel del på bokbloggarna om boken och är riktigt sugen på att börja läsa.

Vill du veta mera om Simona Ahrnstedt och hennes böcker så kika in här.

Gideons ring av Carin Gerhardsen...

Den cliffhanger som avslutar Helgonet plockar Carin Gerhardsen snyggt upp i den femte delen i Hammarbyserien Gideons ring. Den 18-åriga Veronica hittas naken utanför pianoteknikern John Gideons lägenhetsdörr. Hon svarar inte på tilltal och den verkar inte som om John Gideon är hemma för ingen öppnar när man ringer på. Veronica tas till sjukhus och det ska snart visa sig att hon blivit våldtagen.

Hammarbypolisen står inför ett fall som de inte får någon rätsida på. Varför vill Veronica inte berätta och var finns John Gideon, vars rykte inte verkar vara helt fläckfritt då grannarna vittnar om en strid ström av unga tjejer som passerat hans lägenhetsdörr. Ju mer polisteamet nystar desto mer frågande står de. Oundvikligt kommer man närmare och närmare den våldtäktsring där högt uppstående samhällmedborgare figurerar. Det är nu Gerhardsen skickligt knyter ihop föregående historier på ett alldelses utmärkt sätt med det fall som Hammarbypolisen har på sitt bord. Jag gillar greppet att låta ett sidospår följa med i flera av böckerna. För att inte berätta för mycket och förta er läsning så lämnar jag det där.

Men som sig bör i en välskriven deckare tar det sin tid innan jag får upplösningen. Gerhardsen slänger ut krokar både här och där och det tar till de sista sidorna innnan jag vet hur det hela hänger ihop. Det är snyggt och välskrivet. En både tragisk och hemsk historia uppdagas där många människor är inblandade. Carin Gerhardsens styrka är att på ett trovärdigt sätt porträttera vanliga människor, gestalta det mörka och svåra med medmänslighet och värme trots det dystra budskap och den utsatthet som finns mellan boksidorna.

Jag ler igenkännande och dras direkt med i fortsättningen om Hammarbypolisens karaktärer med Conny Sjöberg i spetsen. Hur de utvecklas och blir till fortsatt tydliga och levande personer. Extra trevligt är att både Hedvig Gerdin och Odd Andersson (som introducerades i Helgonet) får utrymme. Två karaktärer som lyfter berättelsen och  jag ser fram emot att få läsa mera om dem.

Med Gideons ring är Carin Gerhardsen tillbaka med ännu en stark och välskriven deckare och ett bevis på att hon inte tänker kliva ner från deckartronen. Mitt tips är att läsa Hammarbyserien i följd även om böckerna är fristående. Jag är säker på att behållningen blir så mycket större då.


Det finns mera på bloggen här och här om Hammarbyserien.

med näsan i en bok och Läsa och Lyssna har också bloggat om Gideons ring.

Norstedts 2012 / recensionexemplar

Dagens paket...

Ett helt perfekt paket har anlänt passande en Ann Rosman-fan och en ljudboksfantast.





17 juni 2012

Mörkt motiv av Louise Penny...

Kommissarie Gamache har gjort entré i min litterära värld. Han har helt klart kommit för attt stanna. Mörkt motiv av Louise Penny är den första i serien om kommissarie Armand Gamache och den kanadensiska byn Three Pines. Det här är den första boken i serien, om hittills åtta böcker, som nu översätts och ges ut  på svenska.

Den lilla by Three Pines står inför vad som verkar vara en jaktolycka när Jane Neal hittas i skogen dödad av en pil, skjuten rakt genom hjärtat. Nu är frågan, är det en olycka och skytten har smitit eller rent av inte sett att han/hon har träffat någon, eller är det någon som vill ta Jane Neal av daga.

Under tiden som byns konstintresserade förbereder den årliga konstutställningen där Jane Neal skulle varit högst närvarande så arbetar Gamache och hans minst sagt brokiga team med att undersöka vad som ligger bakom fyndet i skogen. Snart står det klart att det faktiskt är någon som vill få Jane Neal ur vägen.

Under tiden som Gamache försöker lägga det pussel som ska leda fram till lösningen så dras jag in i historien allt mer. Jag fattar tycke för byns originella karaktärer. Jag njuter av miljön och det charmiga och lugna samtidigt som ondskan lurar runt hörnet hela tiden. Jag kan helt enkelt inte komma på vem som är den skyldige och det gillar jag skarpt. Louise Penny har förmågan att villa bort mig hela tiden. Jag är benägen att hålla med baksidestexten som säger att Mörkt Motiv är skriven i samma anda som Agatha Christie och PD James bästa böcker. Jag får faktiskt lite Midsomer Murder-känningar också.

Jag dras lätt in i handlingen med hjälp av Louise Pennys språk som är  är målande och beskrivande: "... På ett ögonblick blev hon en bitter medelålders kvinna, förvriden och grotesk som en skulptur i smidesjärn med rost och vassa kanter..."

Jag vill fortsätta njuta av och följa den charmige kommissarien Armand Gamache. Jag är rent av lite trollbunden och läser gärna mer. Den åttonde boken i serien kommer i augusti 2012 på engelska. Frågan är nu bara, när kommer nästa bok på svenska?!


En perfekt bok att läsa i sommar i skuggan under ett träd och med något kallt i glaset.


Läs mer om Louise Penny.

Wahlström & Widstrand 2012 / recensionsexemplar

16 juni 2012

I helgen får maken konkurrens...

SMHI utlovar regn, regn, regn och åter regn hela helgen men vad gör väl det. Jag tänker umgås med två mycket trevliga herrar vilket innebär att maken är  hårt konkurrensutsatt.

Ulf Holtz och Conny Sjöberg har nöjet att få hela min uppmärksamhet i helgen. Två herrar som jag har svårt att vara utan. Som tur är så är de fiktiva så maken kan vara lugn. Men jag kommer vara helt uppslukad så det är tur att han har sin släktforskning att pyssla med.

Hur ser din helg ut? Vem umgås du med i den fiktiva världen?

15 juni 2012

Topp 10 2012...

 Uppdatering av  Topp 10 2012. Här är bidragen från maj till listan.


Direkt till final
Mississippi av Hillary Jordan (maj)

Till andra chansen
Leva någon annanstans (maj)

14 juni 2012

Bokprat och planering...

Gårdagens bokcirkel handlade om Bergets döttrar av Anna Jörgensdotter. Vi var rörande överens om att boken är bra och välskriven men att den kräver lite längre sittning vid varje lästillfälle. Det är många karaktärer som kommer till tals och det kräver lite att hålla reda på dem. Likaså enades vi om att bokens språk är av klass och tydligt beskrivande. Ingen av oss hade läst ut boken än, någon hade typ 20 sidor kvar, en annan hade läst en tredjedel och någon hade kommit halvvägs. Kanske ett tecken på att maj/juni alltid är lite hektiskt och timmarna räcker inte riktigt till till allt vi vill läsa...


Bokkvällen gick sakta men säkert över i bokmässeplanering och seminarieprogrammet studerades grundligt framför allt fredagens och lördagens program.






Nu tar bokcirkeln lite semester med förhoppningvis många sköna lässtunder och träffas i slutet av augusti igen.

ps. som extra krydda så hade en av damerna fått en bokkasse till skänks som vi fick plocka ur. Jag fick med mig fjärde boken om Ruth Galloway Känslan av död av Elly Griffiths (lånade den på bibblan men lämnade tillbaka pga. tidsbrist så gissa om jag blev glad, lika glad blev en av de andra damerna som också gillar Griffiths skarpt, så den här boken delar vi på under sommaren)

Nästa bokcirkelbok...

Nästa bok som vi läser i bokcirkeln är Och i Wienerwald står träden kvar av Elisabeth Åsbrink

13 juni 2012

Snart på väg...

Väskan är packad och snart drar jag på bokprat med Litteraturens Vänner.

Stora Ljudbokspriset...

Stora Ljudbokspriset delas ut på Bokmässan sedan 2008 så även i år. Idag tillkännages vilka de nominerade är. A Nice Noise min favorit bland ljudboksförlagen har hela tre titlar med bland de sju nominerade. Grattis till det! Jag har givetvis lyssnat på alla tre; Änglarnas svar, Alla mina vänner är superhjältar och Stjärnlösa nätter. Tre tunga titlar som är väl värda att tillhöra de nominerades skara.



11 juni 2012

Tematrio - Sommarens läsplaner...

Skolavslutning, sjungande studenter, glass i stora lass och juni rullar på så nu är sommaren här. Lyran undrar hur vi har det med våra planer inför sommarens läsning.Precis som Lyran så gillar jag att fixa med olika läslistor och planer (ja säg den bokbloggare som inte gör det ?) här kommer mina tre planer som svar på Lyrans fråga: Vad planerar du att läsa i sommar, berätta om tre planer (för visst har du väl det?)!


1. Min plan att läsa mera Nordisk litteratur inför Bokmässan har gått lite si och så under våren. Det blir att ta tag i den planen nu när semestern är här om bara någon dag.

2. En annan plan som jag har är att följa utmaningen Boktolva 2012. Utmaningen där det gäller att läsa tolv författare under året som jag inte läst och samtidigt rensa lite bland hyllvärmarna.

3. Planer i alla ära jag tänker också läsa lite nytt och lite gammalt. Både sådant jag längtar efter och sådant jag fått tips om. Deon Meyer hör till det nya (har aldrig läst något av honom) likaså är Lisa Jewell en författare jag är nyfiken på. Åsa Larsson och Mari Jungstedts nyutkomna böcker ska absolut lyssnas på under sommaren. Och sist men inte minst andra boken i serien om Alex King, Illdåd av Thomas Erikson.

7 juni 2012

Måndagspepp på en torsdag...

Idag kör jag en Boktagen som inspirerades av Lingonhjärta (två bokbloggare jag gärna följer). Det är några veckor sedan jag hittade denna måndagspepp men jag kör ändå. Jag blandar vilt och det får blir en måndagspepp på en torsdag.


Vad läser du just nu?
Jag  har tre böcker igång, två i bokform och en ljudbok, Mörkt motiv av Louise Penny, Bergets döttrar av Anna Jörgensdotter och Änglamakerskan av Camilla Läckberg.

Vilken bok upptar dina tankar mest nu?
Änglamakerskan, Läckberg har i de senaste böckerna i Fjällbackaserien bara blivit bättre och bättre.

Vilken bok ser du fram emot mest att läsa just nu?
Gideons ring av Carin Gerhardsen. Femte boken om Hammarbypolisen med Conny Sjöberg i spetsen.

Vilken utgivning är du mest peppad på just nu?
Lyckostigen av Anna Fredriksson. Den första boken av Anna Fredriksson, Sommarhuset kom förra sommaren. Jag väntar med spänning och är peppad till max.

Vilken bok blir ditt nästa köp?
Det blir troligen Sista testamentet av James Frey, läste hans debutroman Tusen små bitar för flera år sedan och vill läsa mer av Frey.

Snart bokprat...

På onsdag nästa vecka träffas Littteraturens Vänner för bokprat igen. Jag har inte läst så långt i boken än så det får bli att ägna lite tid till det under kommande helg. Kan tillägga att jag gillar så här långt.




6 juni 2012

Sommarlån...

Sommarlån vilket perfekt ord och vilken bra grej att slippa stress och press att hinna läsa klart eller behöva låna om. Jag ser många sköna lässtunder framför mig i sommar och har så smått börjat kollat upp vad jag vill läsa. Ja.... jag är inte direkt utan lästips och läsplanering precis med listor som Boktolva 2012 och Nordiska listan på bloggen, som bara ligger och väntar. Men för ett bokfreak är det lite av halva nöjet att skapa listor och drömma om alla böcker att läsa eller hur?! Och det finns fler (läs hur många som helst) böcker som också lockar. Här kommer två "vill läsa i sommar".





Har ni läst?

Flera ljudböcker till semestern...

Det duggar tätt med reservationsmeddelanden från biblioteket.


4 juni 2012

iPoden laddad...

Nu är iPoden laddad med nästa ljudbok som blir Camilla Läckbergs Änglamakerskan som är del åtta i Fjällbackaserien Jag har lyssnat till de två första kapitlen och anar redan att jag inte kommer bli besviken.


3 juni 2012

Sällskapat med Ulf Holtz & Pia Levin igen...

Ikväll har jag lyssnat klart på Bara betydelsefulla dör av Varg Gyllander.

Genom det lilla samhället drar den årliga nynazistiska demonstrationen fram och skrämmer dess invånare till tystnad. De unga männen som går i tåget är iakttagna på avstånd. I skogen lurar någon som inte låter sig tystas. Någon med en uppgift att utföra och innan kvällen är slut så har en av nazisterna blivit mördad.

Kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin får en utredning på sitt bord där en fasansfull familjetragedi kommer upp till ytan samtidigt som frågetecknen hopar sig.

Det var ett nöje att återigen hänga med Holtz och Levin för det är precis så det känns.Varg Gyllander har förmågan att porträttera trovärdiga karaktärer med vardagliga problem precis som vem som helst. Igenkänningsfaktorn är hög, miljöer och platser känns verkliga och jag känner mig delaktig i vad som händer. Att det dessutom inte går att gissa sig till slutet gör inte det hela sämre. När jag tror att jag räknat ut hur det ligger till så gör Gyllander en vändning i handlingen och jag får börja tänka om.

Läs Varg Gyllander för att det är spännande, trovärdigt och bara så bra!

Det var ett tag bra tag sedan som jag lyssnade på Somliga linor brister, Varg Gyllanders första bok i serien om Holtz och Levin. Ibland är det bra att vänta lite för nu har jag sådan tur att både trean och fyran, Det som vilar på botten och Ingen jord den andra lik redan finns utgivna. Jag har reserverat båda ljudböckerna på bibblan och står som nummer ett och nummer tre i reservationskön. Perfekt nu när semestern är i antågande.

2 juni 2012

Lugnet lägger sig sakta...

Lördag och lugnet lägger sig sakta men säkert. De senaste veckorna har tempot varit rasande högt precis som alltid i slutet av terminen. Rättningshögar har betats av, nationella prov har genomförts och rättats, betyg har satts osv.

Sommarlov och semster närmar sig och trots att dagens väder bjuder på kall blåst och en sol som inte riktigt mäktar med att värma så är det nu nära. Jag tar det bara lugnt idag och varvar ljudbok med läsning på altan för där är det varmt och skönt och blåsten hålls på avstånd.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...